Louisa's Feng Shui Site

 

Louisa's Feng Shui Site

Home
Contactgegevens

Disclaimer

 

Consulten

Consulten

 

Feng Shui Studie

Feng Shui Studie

Basiskennis Feng Shui

Feng Shui Methodes

Huis en Kantoor
Huis/ Tuin/ Kantoortips

 

Tuin Feng Shui

Tuin Feng Shui

Uw Tuinsfeer

Paden

Tuinmeubilair

Bomen/Planten/Bloemen
Kleuren
Tuinbagua
 - Uw Wetenschap
 - Uw Gezondheid
 - Uw Welvaart
 - Uw Roem/ Erkenning
 - Uw Relaties
 - Uw Tai Chi
 - Uw Kinderen
 - Uw Helpende Vrienden
 - Uw Carrière

 

Uw Kuanummer

Uw Kuanummer

 - Kuanummer 1

 - Kuanummer 2

 - Kuanummer 3
 - Kuanummer 4
 - Kuanummer 6
 - Kuanummer 7
 - Kuanummer 8
 - Kuanummer 9

 

Bagua

Bagua

10 Handige Tips

 - Kennis/ Wetenschap

 - Gezondheid
 - Welvaart
 - Roem en Erkenning
 - Relaties
 - Tai Chi
 - Kinderen/ Creativiteit
 - Helpende Vrienden
 - Carrière

 

Nine Star Ki

Nine Star Ki

Wie Ben ik

 - Bereken 1e Getal

 - Bereken 2e Getal

 - Bereken 3e Getal
Uw Getal
 - Getal 1
 - Getal 2
 - Getal 3
 - Getal 4
 - Getal 5
 - Getal 6
 - Getal 7
 - Getal 8
 - Getal 9
Hoe Sta Ik In Het Leven
Relaties
Chinese Astrologie

 

Metamorfose

Feng Shui Metamorfose

Meer Metamorfose

Badkamer

 

Next

Random

List

Visit other Related Members

 website

Home

De Badkamer

De verbouwing van onze badkamer

 

Afgelopen jaar zijn we bezig geweest met de verbouwing van onze badkamer. De klus was moeilijker dan we gedacht hadden. Ten eerste zijn we begonnen met het verven van de muren en plafonds. We hebben hiervoor een betonachtige tint toegepast. Daarna gingen we de tegels verven. Om dit over bestaande tegels te doen moest het helemaal vetvrij zijn. Om het goed dekkend te krijgen diende dit twee keer te gebeuren. We hebben daarvoor de kleur camee gebruikt. Daarna hebben we eerst nagedacht over het ontwerpen van onze badkamermeubel. Uiteindelijk wisten we precies wat we wilden en het maken ervan verliep vrij snel. Voor het opbouwen van de muren hebben we cellenbetonblokken gebruikt. De zijkanten en het middengedeelte zijn met mozaïektegels betegeld. De rest is van kersenhout. Omdat we overgingen van één naar twee wastafels moest het één en ander aangepast worden. Echter ging dit wel van een leien dakje. Toen kwam het ergste. Het oude bad moest gesloopt worden, want de oude ombouw was een stenen muur. Daarvoor in de plaats kwam een whirlpool. Het recht plaatsen van zo'n bad kost heel veel tijd en we zaten met een rioolbuis die langs de muur is bevestigd. De poten van het bad moesten qua afmeting helemaal aangepast worden. Verder moest boven het bad een designradiator geplaatst worden. De oude verwarming is onder het raam weggehaald en vervangen door een houten vensterbank/kast. Het verwijderen van de oude cv en het correct installeren van de nieuwe radiator hebben we laten doen door een loodgieter. Het volgende klusje was tevens pittig. We hadden nog nooit eerder een hangend toilet zelf geplaatst, dus ook dat was erg zwaar. Toch is het ons goed gelukt. Voor de vloer hebben we tegels gebruikt met een houtstructuur, heel apart. De randen op de vloer bij het badmeubel en onder het toilet zijn mozaïek neergelegd. Hiervoor slaat men de tegels in stukken en legt men ze in mozaïek neer. Het resultaat is heel mooi. Uiteraard moest ook alles afgewerkt worden. Hiervoor gebruikten we voornamelijk houten latjes. Voor het raam hebben we houten jaloezieën opgehangen en verder zijn alle accessoires opgehangen en neergezet.        

 

 

Hoe heb ik Feng Shui toegepast in de badkamer?

 

De badkamer ligt op het Noordoosten. Het element dat bij deze windrichting hoort is Aarde. De kleuren die normaal gesproken hier het beste zouden passen zijn de Aardekleuren zoals geel, terracotta en bruin en de voedende Vuurkleuren zoals rood en oranje. Echter heeft de badkamer een destructieve invloed op ons Feng Shui geluk. Daarom dient men juist het tegenovergestelde toe te passen: de destructieve cyclus van de elementen. Hiervoor kan ik voor het element Aarde het uitputtende element Metaal gebruiken en het destructieve element Hout. De Metaalkleuren zijn wit, grijs, zilver en goud. De Houtkleuren zijn voornamelijk groentinten. Ik heb het volgende gedaan: de tegels zijn camee, de muren en het plafond zijn betonkleurig grijs. De materialen zijn voornamelijk van kersenhout (hout) en chroom (Metaal). Het enige Aarde-element dat ik heb toegepast is het keramiek dat in elke badkamer voorkomt: de tegels, de wastafels, de toiletpot en het bad. Dit was helaas niet te vermijden, tenzij ik dat allemaal in chroom had wil hebben, maar dat vond ik niet mooi. Teveel van hetzelfde element maakt onrustig en balans is toch het belangrijkste in Feng Shui! Tevens heb ik er rekening mee gehouden dat er alleen het hoognodige in de badkamer is toegepast, dus geen extra prulletjes om het mooi te maken. Dit is uiterst slechte Feng Shui! Soberheid staat voorop in de badkamer. Wel heb ik twee plantjes (Hout) op de vensterbak neergezet om het Aarde-element te vernietigen en de grote en destructieve invloed van water (bad, toilet en wastafels) in een badkamer neer te halen.   

    

Het bad is een whirlpool in de kleur camee. 

Voor de ombouw hebben we kersenhout gebruikt dat volledig waterbestendig is. De rand rondom het bad is betegeld met mozaïektegels. 

Het enige badaccessoire dat we hebben gebruikt is het chromen zeeprekje voor over het bad met bijbehorende producten. Achter het bad bevindt zich de designradiator. Het gemak hiervan is dat natte handdoeken hieraan opgehangen kunnen worden. De gewone radiator die onder het raam zat is verwijderd en vervangen door een venterbank/kast. Het raam is voorzien van houten jaloezieën. Naast het bad hebben we de chromen wasmand met houten deksel staan, geheel in de stijl van de badkamer.

 

Voor de handdoeken hebben we tussen de twee wasbakken een zelf ontworpen kast geplaatst. Het is betegeld met mozaïektegels. Het bovenste gedeelte is voorzien van kersenhouten legplanken. 

Aan het onderste gedeelte hebben we een badhanddoekenrek geplaatst.

Voor de afwerking hebben we houten latjes gebruikt om de badkamer een warme sfeer te geven. De kleur van de handdoeken zijn voornamelijk wit (Metaal) en donkergrijs (Metaal).

 

De oude toiletpot is vervangen door een hangend toilet. De ombouw is wederom van kersenhout. 

Dit geldt ook voor de toiletdeksel. 

De accessoires die zich hier bevinden zijn de spoelbak, de toiletrolhouder, de toiletrolhouder met klep, het toiletborstel met houder en het pedaalemmertje, allemaal in chroom.  

 

 

We hebben 1 oude wasbak vervangen voor 2 vierkante in de kleur camee, beiden voorzien van chromen Cross-kranen. De wastafels zijn bevestigd aan de muur en leunen op een kersenhouten blad. Daaronder zijn de leidingen bij beide wastafels netjes weggewerkt achter een houten blad met daarvoor een legplankje voor badkamerproducten. De zijkanten van het gehele badmeubel zijn betegeld met mozaïektegels en hebben beide een handdoekhaak.  Boven beide wastafels hangt een vierkante spiegel met een chromen rand. Verdere accessoires zijn een chromen zeepbakje voor beide wastafels, handdoekenhaakjes, tandenborstelhouders, zeepdispensers en een dubbele bekerhouder. 

 

naar boven

 
Gastenboek

Schrijf in mijn gastenboek

 

Winkel

Boeken over Feng Shui

CD's

 

Overig

Publicaties

Awards

Webrings

Vragen en Reacties

 

 

U kunt hier online sieraden bestellen: Louisa's Design en andere merken sieraden

 

Links

Links

 

Aangesloten bij de Feng Shui Cirkel

 

FENG SHUI
professional

 

 

webdesign: Louisa Martin