Louisa's Feng Shui Site

 

Louisa's Feng Shui Site

Home
Contactgegevens

Disclaimer

 

Consulten

Consulten

 

Feng Shui Studie

Feng Shui Studie

Basiskennis Feng Shui

Feng Shui Methodes

Huis en Kantoor
Huis/ Tuin/ Kantoortips

 

Tuin Feng Shui

Tuin Feng Shui

Uw Tuinsfeer

Paden

Tuinmeubilair

Bomen/Planten/Bloemen
Kleuren
Tuinbagua
 - Uw Wetenschap
 - Uw Gezondheid
 - Uw Welvaart
 - Uw Roem/ Erkenning
 - Uw Relaties
 - Uw Tai Chi
 - Uw Kinderen
 - Uw Helpende Vrienden
 - Uw Carrire

 

Uw Kuanummer

Uw Kuanummer

 - Kuanummer 1

 - Kuanummer 2

 - Kuanummer 3
 - Kuanummer 4
 - Kuanummer 6
 - Kuanummer 7
 - Kuanummer 8
 - Kuanummer 9

 

Bagua

Bagua

10 Handige Tips

 - Kennis/ Wetenschap

 - Gezondheid
 - Welvaart
 - Roem en Erkenning
 - Relaties
 - Tai Chi
 - Kinderen/ Creativiteit
 - Helpende Vrienden
 - Carrire

 

Nine Star Ki

Nine Star Ki

Wie Ben ik

 - Bereken 1e Getal

 - Bereken 2e Getal

 - Bereken 3e Getal
Uw Getal
 - Getal 1
 - Getal 2
 - Getal 3
 - Getal 4
 - Getal 5
 - Getal 6
 - Getal 7
 - Getal 8
 - Getal 9
Hoe Sta Ik In Het Leven
Relaties
Chinese Astrologie

 

Metamorfose

Feng Shui Metamorfose

Meer Metamorfose

Badkamer

 

Next

Random

List

Visit other Related Members

 website

Home

Feng Shui Metamorfose

Toen ik Feng Shui ging bestuderen en de technieken goed leerde kennen heb ik dit eerst op mijn eigen huis en tuin toegepast. Mijn man en ik hebben samen het hele huis opgeknapt. U ziet hieronder de resultaten van vr en n de Feng Shui metamorfose. Het resultaat is verbluffend.

 

Voor Na

De keuken is nog vrij nieuw, maar helaas erg wit door de witte tegels die er altijd al in zaten. Ik vind wit op wit niet erg mooi, tenzij het om verschillende tinten wit gaat. 

Echter in de Feng Shui wordt teveel wit gezien als kil en afstandelijk, geen goede basis voor een hechte band met het gezin. Teveel wit kan zelfs tot scheiding leiden! Teveel wit bevordert tevens niet de eetlust en zeker niet om er eens gezellig te gaan koken. Een verandering was dus zeker nodig. 

 

Omdat de keuken meer contrast te geven, zijn de tegels groen geverfd. Ook de muren in de keuken hebben dezelfde groene kleur gekregen. De keuken bevindt zich in de Oosthoek (Hout) en daarom is de kleur groen helemaal in zijn element. Verder heb ik moderne accessoires toegepast, die bij een keuken horen. 
In de oude situatie van de eetkamer ziet u nog een grenen tafel met 6 rieten stoelen. Er stond tevens een tv in de eetkamer en er hing een andere lamp boven de tafel. De eetkamer bevindt zich op een perfecte plek, nl. in de Oosthoek (Hout en tevens de gezondheids- en familiehoek).

In de nieuwe situatie is de luxaflex vervangen door beige rolgordijnen. Boven de eettafel hebben wij een verlaagd plafond gemaakt waar de moderne lampen aan hangen. Zo ontstaat een intiemere sfeer. De tv is weg, omdat dat niet past in een eetkamer. De 4 donkerleren stoelen passen perfect bij de ruige en lichte teakhouten tafel. De spiegel is gebleven, het symbool voor extra rijkdom bij een eettafel.

 

Dit is de woonkamer aan de Zuidkant. Hier stond de tv en de muur had een wit bewerkt behang. Alle meubels stonden aan deze lange muur eigenlijk op een rijtje. Hier moest verandering in komen.

Om de muur wat te breken, is er als eerst het behang vervangen door een warmere zachtgele kleur. Omdat de bankstellen bij het raam en midden in de kamer stonden was er geen "rugdekking". Daarom is de grootste bank tegen de muur gezet, waarin wij heerlijk naar buiten kunnen kijken naar de achtertuin. In het midden (Aarde) bevinden zich de salontafel en de kroonluchter om de zithoek te benadrukken.  

 

Dit is de Zuidwesthoek (Aarde) en een gedeelte Westhoek (Metaal). Wit is op zich geen slechte kleur voor het Westen en de computer past uitstekend op het Westen. Toch deed de zwartleren bankstel tegen de witte muren erg kil aan.  

Omdat dit ook het midden van de kamer is, hebben wij een vierkante salontafel (Aarde) aangeschaft. De kleuren in de woonkamer zijn heel zachtgeel (Aarde) en karamel geworden. Dit zijn goede kleuren, want Aarde voedt Metaal. Deze bank staat tegenover de grote bank. De grijze gordijnen en de luxaflex zijn vervangen door beige rolgordijnen. Deze zijn strakker van vormgeving dan in de eetkamer. Bij het raam staat de tv en de stereomeubel op een lage, lange en donkerbruine Japanse tafel. De computer heeft plaats gemaakt voor 2 lange, donkerbruine Japanse boekenkasten, die geplaatst zijn in het Westen, de "kinderhoek". Als wij vanuit de hal binnenkomen in de kamer kijken wij direct uit op deze boekenkasten, heel goed voor schoolgaande kinderen (bevordert het leerproces)! 

 

De openhaard bevindt zich in de woonkamer en heeft een door een architect gebouwde marmeren (Aarde) schoorsteenmantel over de hele wand. Vuur voedt Aarde en is bijzonder geschikt op deze plek. Er moest echter toch wat aanpassingen worden gedaan om de moderne vormgeving wat gezelliger te maken. 

De witte muur is zachtgeel (Aarde) geworden. Bij Feng Shui is evenwicht altijd belangrijk. Daarom heb ik hier twee (Zuidwest, nummer 2 en Aarde) kandelaars neergezet (Vuur) en twee vazen met bloemen. In het nisje heb ik de haardblokken geplaatst in een haardrek. Ik houd enorm van de koloniale sfeer en het masker lijkt bijna n met de muur.

 

Dit is de Noordwesthoek (Metaal). Hier past perfect de piano, de computer of andere hifi-installaties. Hier stonden bijna alle muziekinstrumenten, zowel de piano, de gitaar, de saxofoon en de keyboard. Dit benadrukt wel heel erg het Metaalelement en dat is natuurlijk nooit goed. De muur is erg wit en in combinatie met de zwarte piano lijkt het bijna een kleurloze hoek.   

De computer stond eerst in de Westhoek, maar is nu in deze mooie computerkast weggewerkt in het Noordwesten (Metaal). Een huis moet geen kantoor zijn. Schuin tegenover is er een witte lange muur waar niks stond. Deze muur is nu zachtgeel en hier staat nu de piano met een witte (Metaal) stoel. Verderop onderaan de trap staat een smeedijzeren (Metaal) wijnkastje in de Noordhoek (Water). Een perfecte plaats, omdat wijn staat voor Water en het smeedijzer voor Metaal dat Water voedt. 

 

De tuin was gericht op de kinderen. Er stond een picknicktafel, een plastic zwembadje en er was alleen maar gras. Het gras zag er niet zo mooi meer uit en kon f vervangen worden f verwijderd. Het pad was al mooi aangelegd. 

Het gras is vervangen door mooie exotische planten en een vijver. Verder staat er bij de ingang twee bloembakken die het Zuidwesten (Aarde en nummer 2) benadrukken. Op het terras staat een vierkante houten tafel met een houten bank en twee houten stoelen (niet op de foto te zien). Achterin de tuin is het pad verlengd tot aan de coniferen toe. Hierdoor is er meer ruimte gecreerd voor het zonnebaden, hiervoor deden wij dat in het gras. De tuin ligt op het Zuidwesten en hierbij past een Japanse sfeer. Door de vijver met de Japanse verlichting en de pagode, de houten ligbank met het bamboe ernaast, de exotische planten (Japanse esdoorn, bananenboom, winterharde palm, nl. de Trachycarpus Fortunei, de staptegels aan de linkerkant van de vijver en het kronkelpad is dit zeker gelukt!  

 

 

We hebben uiteraard nog veel meer gedaan in ons huis. De kinderkamers zijn veranderd, onze slaapkamer heeft een ware metamorfose ondergaan, onze hal en benedentoilet is klaar en onze voortuin is nu ook af. 

Verder is onze badkamer net af. Afgelopen jaar zijn we hiermee druk bezig geweest. Voor het resultaat van onze nieuwe badkamer, klik hier.

Helaas heb ik van alle bovengenoemde dingen geen vr en n foto's, alleen van de huidige situatie. De kinderkamerfoto's, onze muziekkamer en nieuwe fitnessruimte komen nog op deze site, maar geniet alvast van de andere foto's, uiteraard met de bijbehorende uitleg. Klik hier.  

naar boven

 

 

 
Gastenboek

Schrijf in mijn gastenboek

 

Winkel

Boeken over Feng Shui

CD's

 

Overig

Publicaties

Awards

Webrings

Vragen en Reacties

 

 

U kunt hier online sieraden bestellen: Louisa's Design en andere merken sieraden

 

Links

Links

 

Aangesloten bij de Feng Shui Cirkel

 

FENG SHUI
professional

 

 

webdesign: Louisa Martin