Louisa's Feng Shui Site

 

Louisa's Feng Shui Site

Home
Contactgegevens

Disclaimer

 

Consulten

Consulten

 

Feng Shui Studie

Feng Shui Studie

Basiskennis Feng Shui

Feng Shui Methodes

Huis en Kantoor
Huis/ Tuin/ Kantoortips

 

Tuin Feng Shui

Tuin Feng Shui

Uw Tuinsfeer

Paden

Tuinmeubilair

Bomen/Planten/Bloemen
Kleuren
Tuinbagua
 - Uw Wetenschap
 - Uw Gezondheid
 - Uw Welvaart
 - Uw Roem/ Erkenning
 - Uw Relaties
 - Uw Tai Chi
 - Uw Kinderen
 - Uw Helpende Vrienden
 - Uw Carrière

 

Uw Kuanummer

Uw Kuanummer

 - Kuanummer 1

 - Kuanummer 2

 - Kuanummer 3
 - Kuanummer 4
 - Kuanummer 6
 - Kuanummer 7
 - Kuanummer 8
 - Kuanummer 9

 

Bagua

Bagua

10 Handige Tips

 - Kennis/ Wetenschap

 - Gezondheid
 - Welvaart
 - Roem en Erkenning
 - Relaties
 - Tai Chi
 - Kinderen/ Creativiteit
 - Helpende Vrienden
 - Carrière

 

Nine Star Ki

Nine Star Ki

Wie Ben ik

 - Bereken 1e Getal

 - Bereken 2e Getal

 - Bereken 3e Getal
Uw Getal
 - Getal 1
 - Getal 2
 - Getal 3
 - Getal 4
 - Getal 5
 - Getal 6
 - Getal 7
 - Getal 8
 - Getal 9
Hoe Sta Ik In Het Leven
Relaties
Chinese Astrologie

 

Metamorfose

Feng Shui Metamorfose

Meer Metamorfose

Badkamer

 

Next

Random

List

Visit other Related Members

 website

Meer van mijn Feng Shui Metamorfose

De woonkamer

Het belangrijkste dat we op de benedenverdieping hebben toegepast zijn de plavuizen. Zowel in de hal, het benedentoilet, de woonkamer, de eetkamer en de keuken zijn betegeld. Hiervoor hadden we een witte kurkvloer die er niet meer zo goed uitzag. Het leek alsof we nooit stofzuigden! Dat kwam door de beschadigde plekken in het kurk. Met de tegels zijn we dolblij. We hebben het zelf gelegd en bij de randen van de kamers en onderaan de openhaard hebben we mozaïek toegepast. Tegels staan voor het element Aarde en onze huis staat op het Noordoosten (voorkant) en Zuidwesten (achterkant). Daarom zijn tegels hier prima voor ons huis. Daarnaast hebben wij voor alle muren plinten gebruikt om de lelijke snoeren en kabels weg te werken. Dit geeft een veel rustiger uitstraling!  Achter de bank heb ik een dressoir staan om evenwicht te creëren. U ziet dat op het dressoir twee lampen zijn geplaatst en twee lange kandelaars en twee vierkante kandelaars. Aarde voedt Metaal en dat heb ik hier neergezet. Omdat Vuur Metaal vernietigt (smelt) brand ik de kaarsen nooit! De lampen zijn wit en rond, uitstekend voor de Westhoek (Metaal).

Het dressoir ziet er een beetje uit als een altaar. Ik heb er de goden Fuk, Luk en Sau geplaatst, de geluksolifant en een koloniale schaal met lavastenen. De lavastenen hebben wij meegenomen van onze vakantie in Lanzarote. Lava staat voor Vuur dat Aarde produceert, nl. steen en Aarde voedt Metaal. Deze stenen staan hier goed op hun plek. Ze zouden trouwens ook geschikt zijn voor de Noordwesthoek, want die staat voor souvenirs van vakantie! U ziet hier tevens de Japanse boekenkasten die zichtbaar zijn bij het binnenkomen (goed voor deze "kinderhoek"). Op de foto rechtsboven ziet u dat de twee grenen kasten tegenover elkaar staan, een broodkast en een boekenkast. Dit heb ik gedaan om de lange muur te breken en om het eetkamergedeelte van het woonkamergedeelte te scheiden. Ik wou geen zicht hebben op de boekenkast, dat is heel storend en geen goede Feng Shui. Daarom staat deze aan de onzichtbare kant. Een dichte kast is altijd beter dan een open kast.

 

 

De ouderlijke slaapkamer 

Onze slaapkamer was echt een metamorfose. Het was de speelkamer voor de kinderen. De kamer was uiteraard helemaal wit en het was een beetje een rommeltje. Het behang is vervangen door een karamelkleurig behang. Voor de ramen zijn beige rolgordijnen geplaatst. De sfeer is Japans geworden, zowel de kleuren en de vormgeving. Wat u niet ziet is de witte garderobekast met schuifdeuren. Die is nu zwart en bruin geverfd. Tevens zijn er spots in geplaatst. We hebben wel spiegels in de slaapkamer wat eigenlijk slecht is, maar omdat ze niet reflecteren in onze slaap is dit geen probleem. Boven de tv ziet u een schilderij hangen met het dubbelgeluksteken in een rode lijst. Dit bevordert de relatie van twee partners, vooral in de slaapkamer. Wat hier nog niet te zien is dat we sinds kort bruine vloertegels in de slaapkamer hebben geplaatst. In de toekomst komt dit op deze site.

 

 

De hal

De hal was helemaal wit en de vloer was bedekt met blauwe vloertegels. Om de hal wat meer een welkome sfeer te geven, zijn de muren zachtgeel geschilderd met hier en daar karameltinten. De vloer is betegeld met terrakleurige plavuizen, evenals de woonkamer, de eetkamer en de keuken. Omdat de hal vierkant en klein is met heel veel deuren hebben wij het niet te volgepropt. Er hangt een moderne kapstok en er staat een schoenenkastje, that's all.

 

 

 

 

 

De voortuin

De voortuin is nog maar sinds kort veranderd. Het gedeelte met de grind hebben we al een jaar. De oprit is weggehaald en de bloementuin is er voor in de plaats gekomen. De biobakken zijn uit het oog onttrokken door de coniferen en een buxushaagje. Dit moet allemaal nog volgroeien. 

 

 

Onze voortuin ligt op het Noordoosten en een rots- of kruidentuintje staat hier het best. Dit is hier toegepast. 

 

 

De achtertuin

Onze achtertuin is al besproken, maar hier ziet u nog enkele details. De bananenboom, de palm en de liatrissen zorgen voor een exotische uitstraling dat mij erg aanspreekt. Het is vooral Japans dat uitstekend past in het Zuidwesten. Dit jaar hebben wij voor het eerst een lelie in onze vijver. Het bloeit nu voor de derde keer! De lelie is een gelukssymbool in elke tuin.

 

Voor het veranderen van de badkamer heb ik een apart hoofdstuk toegevoegd. Klik hier.

 

Wilt u ook een Feng Shui metamorfose en adviezen ontvangen voor uw huis en tuin, dan kunt u een consult aanvragen, klik hier.

 

naar boven

 

 
Gastenboek

Schrijf in mijn gastenboek

 

Winkel

Boeken over Feng Shui

CD's

 

Overig

Publicaties

Awards

Webrings

Vragen en Reacties

 

 

U kunt hier online sieraden bestellen: Louisa's Design en andere merken sieraden

 

Links

Links

 

Aangesloten bij de Feng Shui Cirkel

 

FENG SHUI
professional

 

 

webdesign: Louisa Martin