Louisa's Feng Shui Site

 

Louisa's Feng Shui Site

Home
Contactgegevens

Disclaimer

 

Consulten

Consulten

 

Feng Shui Studie

Feng Shui Studie

Basiskennis Feng Shui

Feng Shui Methodes

Huis en Kantoor
Huis/ Tuin/ Kantoortips

 

Tuin Feng Shui

Tuin Feng Shui

Uw Tuinsfeer

Paden

Tuinmeubilair

Bomen/Planten/Bloemen
Kleuren
Tuinbagua
 - Uw Wetenschap
 - Uw Gezondheid
 - Uw Welvaart
 - Uw Roem/ Erkenning
 - Uw Relaties
 - Uw Tai Chi
 - Uw Kinderen
 - Uw Helpende Vrienden
 - Uw Carrière

 

Uw Kuanummer

Uw Kuanummer

 - Kuanummer 1

 - Kuanummer 2

 - Kuanummer 3
 - Kuanummer 4
 - Kuanummer 6
 - Kuanummer 7
 - Kuanummer 8
 - Kuanummer 9

 

Bagua

Bagua

10 Handige Tips

 - Kennis/ Wetenschap

 - Gezondheid
 - Welvaart
 - Roem en Erkenning
 - Relaties
 - Tai Chi
 - Kinderen/ Creativiteit
 - Helpende Vrienden
 - Carrière

 

Nine Star Ki

Nine Star Ki

Wie Ben ik

 - Bereken 1e Getal

 - Bereken 2e Getal

 - Bereken 3e Getal
Uw Getal
 - Getal 1
 - Getal 2
 - Getal 3
 - Getal 4
 - Getal 5
 - Getal 6
 - Getal 7
 - Getal 8
 - Getal 9
Hoe Sta Ik In Het Leven
Relaties
Chinese Astrologie

 

Metamorfose

Feng Shui Metamorfose

Meer Metamorfose

Badkamer

 

Next

Random

List

Visit other Related Members

 website

Publicaties

Het magazine Huis en Aanbod

Ik sta in het blad Huis en Aanbod waarin ik vertel over de verbouwing van ons huis en tuin en ook laat zien hoe ik Feng Shui heb toegepast. Het blad is verschenen op 27 april 2007 en ligt nu in de winkels.

Klik op onderstaande artikel om het te lezen in pdf file.

 

Artikel over openslaande deuren en Feng Shui op 8 april 2006 in Algemeen Dagblad.

Ik heb meegewerkt aan het artikel over Feng Shui en openslaande deuren voor het Algemeen Dagblad. Klik op het plaatje hieronder om het in het groot te lezen.

 

Het nieuwe boek De Tuin In

 

Halkes, C., De tuin in

In dit boekje met handige tips staat wederom een artikel over de Feng Shui tuin beschreven door Louisa Martin.

Meer info:

Stel: Je hebt een tuin, plaatsje, dakterras of een balkon en je wilt er wat leuks van maken. Maar je hebt twee linkerhanden en daar zitten ook geen groene vingers aan. Bovendien heb je weinig tijd om te tuinieren. Toch wil je iets bijzonders en stijlvols maken van je tuin of balkon. Dan biedt dit boek een uitkomst voor jou. Met 'de tuin in!' kan zelfs de meest verwende stadskabouter een tuin of balkon omtoveren in een paradijsje. Het risico op gebroken of smerige nagels en spierpijn blijft beperkt: waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

'De tuin in!' is een boek boordevol simpele en leuke oplossingen; goedkope en dure ideeën. Speciaal voor tuinanalfabeten zit er een overzichtelijke tuinkalender in, maar ook interviews met deskundigen én alle ins en outs over bloemen en planten die het ? bijna ? altijd, - bijna ? overal goed doen.

Claudette Halkes en Annemarieke Piers schreven eerder het succesvolle boek 'Schoon! het grote schoonmaakboek voor mannen en vrouwen'.

 

Het nieuwe boek Schoon

 

Schoon / druk 1

 

In dit boek staat onder andere een artikel van mij over schoonmaak en Feng Shui. 

 

De wc in 3 minuten en 20 seconden, de woonkamer in 22 minuten 20 seconden en de keuken in 12 minuten en 52 seconden schoon. Onmogelijk? Nou, wondermiddelen bestaan niet, maar er zijn wel degelijk veel slimme trucs en tips om het schoonmaken 'leuk' te maken. Het boek Schoon! Het grote schoonmaakboek voor mannen én vrouwen staat vol praktische informatie, een vlekkenwijzer, véél handige en verrassende tips, leuke illustraties, columns van Adriaan Jaeggi, Martin Bril, Cindy Hoetmer en de Easy Aloha's en interviews met onbekende en bekende Nederlanders zoals Frans Molenaar en zijn schoonmaakster.

 

 

 

 

 

Hieronder ziet u het boek over 7 aparte slaapkamers. Mijn slaapkamer gaat over Feng Shui. Hieronder kunt u over dit onderwerp lezen. Dit boek is verschenen eind december 2003 en uitgegeven aan alle slaapkamerleveranciers en winkels. 

 

Boek over 7 verschillende slaapkamers waaronder de slaapkamer van mijzelf (Louisa Martin)

Titel: Cow Channel In De Bedstee 

(7 slaapkamerportretten)

Interviews: Jos van Venrooij

Fotografie: Wim van der Spiegel

 

 

In de natuur

zie je ook geen

rechte paden

 

De vurige slaapkamer van

Louisa en Bert Martin,

administratief medewerkster en manager

 

Haren

 

 

Feng Sjoewie, zeggen de meeste mensen. En Louisa neemt het ze niet kwalijk want zo zei ze het zelf in het begin ook, maar je spreekt het uit als Fong Shjwee. Waarbij de o naar de a neigt, de ee iets van een ei meekrijgt en het tweede woord nét géén twee lettergrepen wordt. Fo(a)ng Sh(u)wee(ei). Feng Shui. De kunst van het inrichten. Waar nog heel wat meer bij komt kijken dan je met het blote oog kunt zien. Krachtvelden en energiestromen die inwerken op ons gevoel van welbehagen, onze gezondheid, onze geest. Maar die wij op onze beurt kunnen sturen, blokkeren, of juist stimuleren. Om in harmonie met ons huis te geraken. En met onszelf, en elkaar. Dat vereist enige studie, dat spreekt. Twintig boeken, las Louisa erover, na een eerste korte kennismaking in de Flair. Twintig boeken, zo’n beetje.

Louisa: ‘Feng Shui is eigenlijk een soort Chinese filosofie. Vroeger, iets van vierduizend jaar geleden, hebben mensen daar de omgeving beoordeeld, gekeken naar vormen en kleuren, de elementen, en naar de natuur. Letterlijk betekent Feng Shui ook: wind en water, dus het is allemaal op de natuur gebaseerd, en in de natuur zie je bijvoorbeeld geen rechte paden. Die maken wij. Wij maken rechte paden en wegen. Maar als je in een bos komt, daar zijn de paden altijd rond, daar is het allemaal meer glooiend. De natuur is glooiend, en in balans. Je hebt bergvormen en water, je hebt yin en yang, je hebt onweer en zon. En zo moet het in een huis ook zijn. Harmonieus. Glooiend en rond. Dat moet niet een lang recht pad zijn. Dan moet je een blokkade plaatsen, aan de zijkant, een plant bijvoorbeeld, zodat de energie de kans krijgt te gaan glooien. Dan wordt het rustiger. Anders zou het weer recht naar buiten gaan en dat is niet goed, daar kun je je wel iets bij voorstellen. En die energie, dat is iets goeds, dat heeft invloed op je gezondheid, op je geest, dus dat moet lekker vrij door je huis heen kunnen stromen. Dat is gezond voor een mens. Nou, daar zijn ze ooit mee begonnen. Uiteindelijk zijn ze verder gegaan, met berekeningen, en kompasrichtingen. Iedere hoek heeft een bepaalde energie. Het zuiden bijvoorbeeld, is de hoek van de roem. Het zuidwesten is de hoek van de relatie. Dus elke hoek heeft een betekenis, en die kun je stimuleren door er allerlei elementen, symbolen en vormen in aan te brengen. Dat schijnt dus een bepaalde invloed te hebben. Hoe het kan, dat moet je mij ook niet vragen. Dat hebben de Chinezen uiteindelijk bedacht. Die hebben dat allemaal berekend, met het Lo-Shu vierkant, zoals ze dat dan noemen, en iedere hoek een element gegeven. Het element van het zuiden is vuur, dus dat is ergens wel logisch. Het noorden heeft water, ja, dat kan ook ergens wel kloppen natuurlijk. En dan heb je nog de productieve en de negatieve cyclus: water verwoest vuur, dus daarom moet je geen waterelementen in een vuurhoek gebruiken. Als je nou bijvoorbeeld iets tevéél vuur hebt in zo’n hoek, dan mag je er wel een páár elementjes van water in doen, om het wat te kalmeren, maar niet teveel. Je moet zorgen dat het allemaal een beetje klopt. 

Je kunt je voorstellen dat wanneer een huis heel chaotisch is ingericht, dat je zelf dan ook wat chaotisch wordt, en dat je dan in een cyclus zit die maar eindeloos doorgaat. Het heeft een goede invloed op je als er een bepaalde rust in huis is. Dat de energie vrij kan stromen. Dat het niet al te volgepropt is met rotzooi en dat overal wat ligt. Dat is niet goed. Nou, en dat heb ik dus in mijn hele huis toegepast. Ook in deze slaapkamer. Deze slaapkamer is een zuidelijke kamer, hij ligt op het zuiden, en ik heb daarom veel houtelementen en houtkleuren gebruikt. Hout voedt het vuur, dus het stimuleert de vuurhoek, het zuiden. Maar omdat een slaapkamer ook wel wat rust moet hebben, heb ik een paar dingen gebruikt om het wat te kalmeren. Ik heb met die kast zwart en blauw toegevoegd, dat staat voor water, en dat kalmeert dus onze slaap. Ik heb wat aardkleuren gebruikt voor de gordijnen en de muren, beige en bruintinten, want aarde is een soort uitputtend element voor vuur, dus dat maakt de kamer wat rustiger. En ik heb bijna geen roodelementen gebruikt, want rood hóórt wel bij vuur maar dat zou te onrustig worden voor een slaapkamer. Dat zou dan weer teveel van het goede zijn en dat brengt ruzie tussen de partners. Dat is niet de bedoeling.’

Dat moeten we inderdaad niet hebben, ruzie tussen de partners. En zeker niet in de slaapkamer. Vandaar dat Louisa, om het huwelijksgeluk een handje te helpen, een dubbel gelukssymbool in toch maar een rood lijstje op de zuidelijke muur heeft hangen, en twee verstrengelde, rode zijden roosjes, die de partners symboliseren, op de zuidwestelijke vensterbank heeft staan. Vandaar ook dat zij van tevoren uitgerekend had welke datum hun ideale huwelijksdag zou zijn. En dat ze op díe dag getrouwd zijn, en niet op een andere. Maar je kunt het nou ook weer niet allemaal zelf in de hand hebben.

Louisa: ‘Je hebt bijvoorbeeld ook nog je Kua-getal. Dat reken je uit met je geboortejaar en dat heeft te maken met in welke richting je moet kijken als je zit, of werkt, of slaapt. Daar houd ik ook rekening mee. En je hebt dus twee groeperingen daarin, de oostelijke groepering en de westelijke groepering. Ik behoor tot het oosten, Bert behoort tot het westen, helaas. Mijn Kua-getal is vier, het zijne vijf. Dat is dus heel jammer want nu kunnen wij nooit allebei tegelijk in de goede richting slapen. Dat is lastig. Dit is ook een beetje een westelijk huis, dus dat is voor hem vrij positief, maar voor mij dus niet. Gelukkig slaap ik dan wel weer met mijn hoofd in de goede richting, dat heft het een beetje op. Je moet toch uitgaan van de bestaande situatie, en die zo goed mogelijk maken. Je kunt het nooit helemaal volgens Feng Shui regels doen. Sommige dingen kunnen ook niet. Sommige dingen in je huis, die kun je niet aanpassen. Ik heb hier helaas een schuin dak. Dat is niet goed, dat weet ik, een schuin plafond in mijn slaapkamer, boven mijn bed. Maar ja, ik kan dat dak niet weghalen. Iedereen heeft hier zo’n dak. Dus nu staat het bed zoveel mogelijk onder het hoge gedeelte, zodat het het minst op ons neerdrukt. Maar ik heb bijvoorbeeld ook spiegels in mijn slaapkamer. 

Dat mag eigenlijk niet, spiegels reflecteren de energie en dat verstoort de slaap. Maar ik wilde het per se, dus ik heb ze zo gehangen dat ze niet op mij gericht zijn in mijn slaap. Dat is dan minder erg. Niets is trouwens verplicht, in Feng Shui. Het gaat ook om wat je zelf leuk vindt. Stel je voor, de kamer is op het zuiden en je houdt niet van rood. Als het dan toch per se rood zou moeten, nou, dan voel je je ook niet lekker. En de bedoeling van Feng Shui is toch dat je je prettig voelt, dus je moet ook een beetje de kleuren gebruiken die je leuk vindt. Dus houd je niet van rood, maar wel van groen? Dan gebruik je groen. Groen is heel goed voor de zuidelijke hoek, en er zijn heel veel kleuren groen. Of een houtkleur. Of riet. Of noem maar op. Daar zitten zoveel variaties in, dat maakt het heel makkelijk. Het zijn gewoon basisregels die je kunnen helpen om het voor jou beter te maken. Je gezondheid, je werk, het omgaan met collega’s. Dat je gewoon beter in je vel zit.’

De grote vraag is nu natuurlijk, al is het een beetje Hollands om hem te stellen misschien: zitten Louisa en Bert nu dan ook inderdaad beter in hun vel? Dankzij Feng Shui? Nu het hele huis van onder tot boven, van oost tot west, tot in het kleinste kamertje en de tuin aan toe opnieuw is ingericht en aangekleed? Werkt het? Zijn ze gelukkiger?

Louisa: ‘Ik merk wel dat het lekkerder aanvoelt. Ik voel mij nu veel prettiger in dit huis. Dat vind ik ook wel heel belangrijk. We hebben het best wel goed, eigenlijk. Op ons werk zijn we er ook op vooruitgegaan, allebei.’

Bert: ‘Maar het is toch heel moeilijk te zeggen of dat nou door de Feng Shui komt.’

Louisa: ‘Je kunt het niet bewijzen.’

Bert: ‘Ik ben daar pragmatischer in dan zij. Het is ook meer haar bezigheid dan de mijne. Ik vind het leuk dat ze het doet, het is háár hobby. En ik denk ook wel dat wanneer je een omgeving om je heen creëert waarin je je prettig voelt, dat dat altijd beter is. Of je nou wel of niet in Feng Shui gelooft, als jij een huis hebt waar je je prettig in voelt, dan straalt dat ook uit naar je omgeving. En naar je eigen persoonlijkheid. Maar of dat nou Feng Shui heet of iets anders, dat vind ik persoonlijk niet zo interessant. Als je maar graag thuis bent.’

Louisa: ‘Wij zijn heel graag thuis. En dat had ik niet toen ik hier net kwam wonen. Toen vluchtte ik vaak een beetje het huis uit. Ik was erg onrustig.’

Bert: ‘Het was ingericht in de tijd dat alles wit moest zijn. Alles was wit.’

Louisa: ‘Ik vond het niet zo leuk, hoe het er hier uitzag. Het was ook de inrichting van Bert en zijn ex-vrouw, er stonden allemaal meubels van hen samen nog.. ik had daar best heel veel moeite mee.’

Bert: ‘Ik begreep dat ook wel, er stonden inderdaad nog veel spullen uit mijn eerder huwelijk en daar wilde zij niet teveel aan herinnerd worden. Het was nu háár huis. Het moest ook haar huis worden. Dus dat is geleidelijk zo gegaan. Zo nu en dan kocht ze eens wat spullen..’

Louisa: ‘En ik wilde dit soort kleuren op de muren gebruiken.. daar pas je je meubels dan weer op aan..’

Bert: ‘En als je het één koopt, past het weer niet bij het andere..’

Louisa: ‘Alles is vervangen.’

Bert: ‘Ik was zelf wel altijd van plan geweest het te gaan veranderen, maar in je eentje doe je dat niet zo gauw. Je werkt, de helft van de week de kinderen.. dan kom je er zo gauw niet aan toe. Ik had wel heel veel ideeën, wat ik in dit huis wilde doen, en toen zij er bij kwam..’

Louisa: ‘..is dat waargemaakt. Wij hebben ook wel dezelfde smaak. Hij gaat daar ook wel in mee, met heel veel dingen. We hebben daar ook nooit ruzie over.’

Bert: ‘Ik wilde wel graag van dat wit af. Ik wilde wel wat meer sfeerkleuren.’

Louisa: ‘Als je teveel wit in huis hebt, dan schijnt dat ook eenzaamheid en scheiding te veroorzaken. Het is heel steriel. Je voelt je daar heel depressief onder.’

 

 

Dit is een artikel die onlangs is verschenen in de 

vpro-gids nr. 28 (13 juli t/m 19 juli 2002).

 

Artikel over de televisie in de vpro-gids nr. 28. 

Mijn artikel gaat over Feng Shui en de tv.

 

 

Hieronder volgt een overzicht van de artikelen die ik heb geschreven en gepubliceerd zijn bij Tuinen.nl:

 

 

November 2001:    Feng Shui bespreking bij www.tuinen.nl (staat inmiddels niet meer op hun site, maar u kunt dit lezen op mijn eigen site)

 

Februari: Basisregels van een Feng Shui Tuin

Iedereen die geïnteresseerd is in Feng Shui in de tuin, kan hier volop over lezen op tuinen.nl. Onder de tuingalerij vindt u de rubriek Feng Shui in de tuin. Deze rubriek zal maandelijks aangevuld worden. Dus voor iedereen die er meer van wil weten, neem eens een kijkje op de tuingalerij.

 

Maart: Tuinbagua met de negen levensaspecten

Iedere maand schrijf ik een artikel over Feng Shui in de tuin. Deze artikelen kunt u op tuinen.nl vinden onder de tuingalerij. Deze maand schrijf ik over de tuinbagua met de bijbehorende negen levensaspecten. Elk deel van de tuin heeft een eigen soort energie met zijn eigen symboliek. Een tuin kan onderverdeeld worden in negen levensgebieden die versterkt kunnen worden door het te activeren. Wilt u een bepaald aspect in uw leven activeren, dan kunt u de tuinbagua toepassen. Leg deze bagua over de plattegrond van uw voortuin en/of uw achtertuin. Hoe u de levensgebieden kunt activeren wordt verder in dit artikel beschreven. 

 

April: Aanleg paden en terras

Deze maand schrijf ik over de aanleg van paden en terras volgens de Feng Shui regels. Het belangrijkste voor het aanleggen van uw tuin is dat er rekening gehouden dient te worden met de vormgeving. In Feng Shui is het uiterst taboe om met rechte lijnen te werken.

 

Mei: Keuze van planten en bloemen   

 

Dit is een echte aanrader voor geïnteresseerden in Feng Shui! Deze maand bespreek ik de keuze van planten en bloemen op grond van hun bijbehorende element. Volgens de windrichtingentheorie kunt u in elke hoek van uw tuin bloemen en planten neerzetten die passen bij het element van die windrichting. Tevens kunnen planten geplaatst worden die het element van die bepaalde hoek versterken. 

 

 

 

 

Juni: Goede en slechte Feng Shui bomen, planten en bloemen

Deze maand bespreek ik goede en slechte Feng Shui bomen, planten en bloemen. Voor het uitkiezen van bomen, planten en bloemen dient men rekening te houden met de windrichting. Over de keuze van bloemen en planten op grond van hun bijbehorende element heeft u kunnen lezen in het artikel van de maand mei. Hier bespreken we vooral de vormen van bomen en bekijken we welke bomen en planten goed en slecht zijn voor uw tuin.

 

 

Juli: Tuinmeubilair en terrassen in Feng Shui

 

Deze maand bespreek ik welk tuinmeubilair waar past in een tuin die volgens de regels van Feng Shui ingericht is.

 

 

 

 

 

Augustus: Waterelementen in uw Feng Shui tuin

Deze maand bespreek ik waterelementen in uw Feng Shui tuin. Een Feng Shui tuin is niet optimaal benut als er zich geen water bevindt. Water is zo essentieel, omdat het rijkdom en voorspoed aantrekt. Een Feng Shui tuin bevat altijd yin en yang. Bloemen en planten staan voor veel yangenergie en water staat voor het rustige yin. Gebruik echter niet teveel water, meer is altijd minder.

 

 

September: Tuinverlichting in uw Feng Shui tuin

Deze maand bespreek ik tuinverlichting in uw Feng Shui tuin. Licht staat voor het element Vuur en geeft veel yang-energie. Plaats verlichting vooral in de zuidelijke hoek van uw tuin, omdat deze het element Vuur vertegenwoordigt. Lampen kunnen ook gebruikt worden om een ontbrekende hoek te corrigeren.

 

 

 

Oktober: Tuinconstructies en Feng Shui

 

Ik schrijf deze maand voor de laatste keer een nieuw artikel over tuinen en Feng Shui. Voor degene die zijn tuin in wil gaan richten naar dit principe bieden de artikelen een nuttig naslagwerk. Deze maand bespreek ik tuinconstructie en Feng Shui. 

 

 

 

 

Omdat al deze tuinartikelen van het jaar 2002 zijn, zullen deze minder goed opvraagbaar zijn bij www.tuinen.nl. Wilt u alle tuinartikelen nog eens rustig nalezen, dan kunt u het via onderstaande logo of link downloaden. U moet hiervoor wel het programma Acrobat Reader hebben.

 

 

Alle Tuin Feng Shui Artikelen

 

Voor het downloaden van Acrobat Reader, klik op onderstaande logo.

 

 

 

 
Gastenboek

Schrijf in mijn gastenboek

 

Winkel

Boeken over Feng Shui

CD's

 

Overig

Publicaties

Awards

Webrings

Vragen en Reacties

 

 

U kunt hier online sieraden bestellen: Louisa's Design en andere merken sieraden

 

Links

Links

 

Aangesloten bij de Feng Shui Cirkel

 

FENG SHUI
professional

 

 

webdesign: Louisa Martin