Louisa's Feng Shui Site

 

Louisa's Feng Shui Site

Home
Contactgegevens

Disclaimer

 

Consulten

Consulten

 

Feng Shui Studie

Feng Shui Studie

Basiskennis Feng Shui

Feng Shui Methodes

Huis en Kantoor
Huis/ Tuin/ Kantoortips

 

Tuin Feng Shui

Tuin Feng Shui

Uw Tuinsfeer

Paden

Tuinmeubilair

Bomen/Planten/Bloemen
Kleuren
Tuinbagua
 - Uw Wetenschap
 - Uw Gezondheid
 - Uw Welvaart
 - Uw Roem/ Erkenning
 - Uw Relaties
 - Uw Tai Chi
 - Uw Kinderen
 - Uw Helpende Vrienden
 - Uw Carrière

 

Uw Kuanummer

Uw Kuanummer

 - Kuanummer 1

 - Kuanummer 2

 - Kuanummer 3
 - Kuanummer 4
 - Kuanummer 6
 - Kuanummer 7
 - Kuanummer 8
 - Kuanummer 9

 

Bagua

Bagua

10 Handige Tips

 - Kennis/ Wetenschap

 - Gezondheid
 - Welvaart
 - Roem en Erkenning
 - Relaties
 - Tai Chi
 - Kinderen/ Creativiteit
 - Helpende Vrienden
 - Carrière

 

Nine Star Ki

Nine Star Ki

Wie Ben ik

 - Bereken 1e Getal

 - Bereken 2e Getal

 - Bereken 3e Getal
Uw Getal
 - Getal 1
 - Getal 2
 - Getal 3
 - Getal 4
 - Getal 5
 - Getal 6
 - Getal 7
 - Getal 8
 - Getal 9
Hoe Sta Ik In Het Leven
Relaties
Chinese Astrologie

 

Metamorfose

Feng Shui Metamorfose

Meer Metamorfose

Badkamer

 

Next

Random

List

Visit other Related Members

 website

Tuinwindrichting

 

Print deze pagina

 

 

Voor iedere tuin kan met behulp van deze windrichtingtheorie een bepaalde bijpassende sfeer gecreëerd worden. Bij het vaststellen van de windrichting van uw tuin, dient u een goed kompas te hebben. Met behulp van een kompas kunt u bij uw voordeur de windrichting vaststellen van uw voortuin en bij uw achterdeur de windrichting van uw achtertuin. Heeft u een vrijstaande woning dan kunt u alle windrichtingen vaststellen, zowel van uw voor- en achtertuin als wel voor de zijkanten van uw huis. Echter de voor- en achtertuin zijn het belangrijkste om de sfeer van uw tuin te bepalen. Hieronder worden de diverse richtingen besproken. 

Om direct naar de windrichting te gaan die op uw tuin van toepassing is, klik op één van de links hieronder:

Noorden
Noordoosten
Oosten en Zuidoosten
Zuiden
Zuidwesten
Westen en Noordwesten

 

Een tuin op het Noorden

Het belangrijkste is dat het Noorden staat voor Water. Een waterelement zou het hier fantastisch doen en u kunt tevens vissen houden. Zorg er wel voor dat het water niet stilstaat. Niets is erger dan dood water. U kunt gebruik maken van een fonteintje of een zuurstofhoudende pomp. Verder zijn zuurstofplantjes heel essentieel voor een vijver. Ook vissen zorgen voor veel yangenergie die belangrijk is om de vijver levend te houden. Gebruik niet te veel plantjes op het Noorden. Ze zijn alleen nodig om het yin van het Noorden in balans te brengen. Waterelementen zijn ook geschikt voor het Oosten en Zuidoosten, omdat water hout voedt. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een tuin op het Noordoosten

 

Het Noordoosten behoort tot het element Kleine Aarde, dus is het belangrijkste thema voor deze tuin een ontwerp met kiezels en paden. Een Oosterse tuin of een kruidentuin rond een rotstuintje zijn hier het best. Een muurtje of een bakstenen bloembed past hier uitstekend. Deze zorgen namelijk voor wat stabiliteit op het onvoorspelbare Noordoosten. Vierkant hoort tot het element Aarde, dus zullen vierkante bloembedden of potten hier heel goed staan. Omdat Vuur Aarde voedt is het hier prima voor wat tuinverlichting te zorgen. 

Een tuin op het Oosten of Zuidoosten

 

Het Oosten en Zuidoosten staan voor de groene draak. De beste keus voor het ontwerpen van deze tuin is dus deze groene draak na te bootsen. Dit kunt u doen door bloembedden te ontwerpen met planten die een kronkelende uitstraling geven. U kunt hiervoor de chrysanten gebruiken, maar u kunt ook verschillende bloemen neerzetten. Sierbomen zijn hier ook bijzonder gunstig, vooral in het Oosten, omdat dat Groot Hout is. Kijk uit voor te grote bomen die uw huis domineren. Balans blijft altijd belangrijk in Feng Shui. Magnolia en stokrozen zijn prima voor deze tuin. In het Zuidoosten (Klein Hout) dienen de planten lager te zijn dan in het Oosten (Groot Hout).     

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een tuin op het Zuiden

 

Alle bloeiende planten op het Zuiden doen het goed, omdat het element Vuur voor veel warmte zorgt. Bloembedden zijn op deze plek ideaal. De beste kleuren zijn rood en oranje. U kunt meer geluk in uw tuin aantrekken door hier uw verlichting te plaatsen en deze vooral in de wintermaanden aan te laten. Belangrijk is de verlichting op verschillende niveaus te hebben, omdat anders de natuur niet kan worden nagebootst wat zeer belangrijk is in de Feng Shui. De gunstige vorm voor deze tuin is een driehoek. Verder is het heel goed een tuin te hebben rondom een keramische tuinbeeld, het liefst een vogel. Dit kan een papegaai, een haan of zelfs een kraanvogel zijn, maar het allerbeste is de feniks die staat voor het Zuiden. 

 

 

 

Een tuin op het Zuidwesten

 

Het Zuidwesten behoort tot het element Grote Aarde. Vele thema's zouden hier toegepast kunnen worden, maar het beste is hier een ontwerp met veel kiezels en keien. Een Japanse tuin met stenen lantaarns, mooie kiezels en miniatuurbergen doen al het goede chi uit het Zuidwesten naar boven komen. Plaats hier een bergje met grote stenen. Vuur voedt Aarde, dus is het hier prima voor wat verlichting te zorgen. Laat het licht minstens drie uur branden om de positieve chi voor u te laten werken. Voor de beplanting zijn lage beplanting het mooist in een rotstuin met veel kiezels. Bedenk wel als dit uw achtertuin is, dat u rugdekking moet hebben door middel van wat hoge struiken achterin uw tuin! Plaats bijvoorbeeld mooie Japanse esdoorns die uitstekend passen bij deze thema. 

 

Een Tuin op Westen of Noordwesten

 

Tuinen op het westen moeten bomen hebben die de schaduw geven tegen de oogverblindende middagzon. Fruitbomen of sierbomen zijn ideaal. De stijl die bij deze tuin past is eenvoudig met een mooi en klein witmarmeren beeld in het midden. Gebruik kiezels, tegels en stapstenen om deze hoek te versterken, want Aarde brengt Metaal voort. Een kleine bel of een stalen windklok met zeven staven brengt in het Westen geluk en zou hier geplaatst kunnen worden. Hang de klok vlakbij de ingang van uw woning en nooit in een boom, omdat Metaal Hout vernietigt! Voor de beplanting plaats u in het Westen paarse bloemen en in het Noordwesten witte en zilveren.

 

 

 

 

 

 

naar boven

Voor het aanleggen van uw tuin, klik hier.

 
Gastenboek

Schrijf in mijn gastenboek

 

Winkel

Boeken over Feng Shui

CD's

 

Overig

Publicaties

Awards

Webrings

Vragen en Reacties

 

 

U kunt hier online sieraden bestellen: Louisa's Design en andere merken sieraden

 

Links

Links

 

Aangesloten bij de Feng Shui Cirkel

 

FENG SHUI
professional

 

 

webdesign: Louisa Martin