Louisa's Feng Shui Site

 

Louisa's Feng Shui Site

Home
Contactgegevens

Disclaimer

 

Consulten

Consulten

 

Feng Shui Studie

Feng Shui Studie

Basiskennis Feng Shui

Feng Shui Methodes

Huis en Kantoor
Huis/ Tuin/ Kantoortips

 

Tuin Feng Shui

Tuin Feng Shui

Uw Tuinsfeer

Paden

Tuinmeubilair

Bomen/Planten/Bloemen
Kleuren
Tuinbagua
 - Uw Wetenschap
 - Uw Gezondheid
 - Uw Welvaart
 - Uw Roem/ Erkenning
 - Uw Relaties
 - Uw Tai Chi
 - Uw Kinderen
 - Uw Helpende Vrienden
 - Uw Carrière

 

Uw Kuanummer

Uw Kuanummer

 - Kuanummer 1

 - Kuanummer 2

 - Kuanummer 3
 - Kuanummer 4
 - Kuanummer 6
 - Kuanummer 7
 - Kuanummer 8
 - Kuanummer 9

 

Bagua

Bagua

10 Handige Tips

 - Kennis/ Wetenschap

 - Gezondheid
 - Welvaart
 - Roem en Erkenning
 - Relaties
 - Tai Chi
 - Kinderen/ Creativiteit
 - Helpende Vrienden
 - Carrière

 

Nine Star Ki

Nine Star Ki

Wie Ben ik

 - Bereken 1e Getal

 - Bereken 2e Getal

 - Bereken 3e Getal
Uw Getal
 - Getal 1
 - Getal 2
 - Getal 3
 - Getal 4
 - Getal 5
 - Getal 6
 - Getal 7
 - Getal 8
 - Getal 9
Hoe Sta Ik In Het Leven
Relaties
Chinese Astrologie

 

Metamorfose

Feng Shui Metamorfose

Meer Metamorfose

Badkamer

 

Next

Random

List

Visit other Related Members

 website

Vragen en Reacties

Op deze pagina kunt u lezen welke vragen ik vaak binnenkrijg en de antwoorden die ik erop heb gegeven. Tevens kunt u de reacties van de lezers over deze website lezen. 

 

 

Vragen:

Vraag: 

Met enthousiasme heb ik uw site meermaals gelezen. Aangezien wij nu het één en ander willen veranderen, ben ik me meer aan het verdiepen in Feng Shui. Nu  doet zich echter een groot probleem voor. Volgens de berekeningen behoor ik tot de Oostgroep met het element Aarde en mijn man tot de Westgroep met het element Water (1.4.1969 en 17.11.1959). Dus niet alleen tegenovergestelde richtingen maar ook nog eens elementen die elkaar vernietigen (Water vernietigt Aarde). Dit maakt me niet alleen confuus i.v.m de inrichting van ons huis, maar ook nog eens verontrust! Wat raadt u mij aan. Is het verstandig een geheel consult te laten doen? Bij voorbaat dank voor uw antwoord.

Antwoord: 

Ik ben tot de ontdekking gekomen dat u de berekeningen verkeerd hebt uitgevoerd. Ik heb ook een lijstje met de Kuanummers op mijn site staan en daar zou uw Kuanummer 2 zijn, dus Aarde en uw man is Kuanummer 5, dus ook Aarde (allebei gelijk!). Daar komt nog bij dat u beiden de zelfde richtingen hebben die bij u horen. Dit zijn op volgorde van beste richting: Noordoost, West, Noordwest en Zuidwest. U beiden behoren tot de Westgroep. Als ik me niet vergis bent u van 1 april 1969. Dan kom ik tot de volgende berekening: 6+9=15 en 1+5=6. U telt er 5 bij op, komen we uit op 11 en 1+1=2. Uw Kuagetal is dus 2 (Aarde). Uw man is van 17 november 1959. 5+9=14, 1+4=5. Dit trekken we af van 10, 10-5=5. Zijn Kuagetal is dus 5 (Aarde). Jullie behoren tot de Westelijke groep en zijn van het element Groot Aarde. Jullie kunnen met gemak jullie beste richtingen uitzoeken om te slapen, werken, zitten enz... Kijk altijd in jullie beste richting. Raadpleeg hiervoor ook op mijn site wat te doen. Voor het Kuagetal 5 voor de man kijkt u naar Kuagetal 2. (fengshui.louisa-martin.com/Kuanummer%202.htm). Voor meer informatie over de kleuren, elementen en symbolen kunt u rustig mijn website fengshui.louisa-martin.com nalezen.
Als u meer wilt weten hoe u elke kam
er moet inrichten en u komt er zelf niet uit, dan is er de mogelijkheid een complete consult aan te vragen. Wilt u b.v. alleen iets weten over een slaapkamer, dan kunt u een consult aanvragen voor 1 kamer of maximaal 3 kamers. Omdat ik verder geen gegevens van u heb gekregen over een bepaalde kamer heb ik dit verder niet toegelicht. Ik vertrouw erop u voldoende te hebben geïnformeerd. Heeft u nog vragen, dan hoor ik graag van u.

 

Vraag:

Mijn vriendin is van 23-3-1964 en ik ben van 21-3-1950. Zij is een Draak en ik een Tijger.  Mijn eerste getal is 5   en van haar is 9. Mijn tweede getal is 1 en van haar is 4. Mijn derde getal is 9 en haar is 1.  Wij zijn verliefd. Volgens mijn kennis van uw website staan de relatiegetallen als ondersteunend en niet als vijandig. Ik heb even uw bevestiging nodig. Bent u daartoe bereid? 

Antwoord: 

De eerste twee getallen zijn ondersteunend. Het derde getal is vijandig. Dat komt omdat u Vuur bent en zij Water. Echter de eerste twee getallen komen goed overeen en het derde kunt u zien als een extra drive die uw relatie
spannend kan houden (anders zou de relatie wel heel saai worden).

Reactie:
Aardig van u om toch uw antwoord te mailen. Dank u. Ik interpreteer uw antwoord als dat wij kunnen trouwen. 2/3 is goed. Dat is niet de hoofdprijs maar wel 66% goed.

Vraag: 

Mijn complimenten voor uw prachtige site. Het is een waar feest om hier te vertoeven. Nu zou ik graag tussen nu en eind juni verhuizen voor een toekomst samen met mijn vriend. Het huis waar ik naartoe ga is aangenaam, ik voel mij er thuis zoals het is op wat details na. Alleen over de datum heb ik een "voorgevoel", dat het verstandig is om hier speciaal naar te kijken. Weet u misschien via welke studie of site [astrologie? geen idee!.... ] ik een optimale verhuisdatum kan bepalen?
Antwoord: 

Wat betreft een verhuisdatum durf ik nooit voorspellingen te doen en hiermee kan ik u ook niet helpen. Misschien kunt u via mijn linkspagina nog kijken op andere sites die dit wel doen. Ik vind voorspellingen altijd een beetje dubbel, de ene zegt dit en de andere dat. Ik vind dat ook altijd een beetje gevaarlijk. Stel ik zou u een datum geven en het blijkt achteraf toch niet zo'n gelukkig moment te zijn geweest, dan zou ik de boosdoener zijn. Nee ik geef alleen Feng Shui adviezen gebaseerd op de windrichtingen en yin en yang e.d en daarnaast maak ik ook nog wel eens geboortehoroscopen, maar ik doe nooit voorspellingen. Ik hoop dat u iemand anders hiervoor vindt. Veel succes!
Reactie:

Ik vind dat u gelijk hebt, in alle opzichten! Inmiddels ben ik reeds een tijdje verhuisd en wij zijn beiden gewoon zeer tevreden, zonder berekeningen! Hartelijke groeten, dank voor uw antwoord, en veel succes met uw werk.

 

Vraag: 

Vooreerst wil ik u feliciteren met uw prachtige website over Feng Shui. Ik ben pas onlangs begonnen met het bestuderen van Feng Shui, ik heb dit ontdekt via het boek "Het grote Feng Shui boek" van Jami Lin uitgeverij Ankh-Hermes bv Deventer. Omdat wij onze slaapkamer willen herinrichten had ik dit graag gedaan op basis van de Feng Shui regels. Onze slaapkamer is op de eerste verdieping en is op de Zuidkant van de woning. Ikzelf heb kuanummer 7 en mijn echtgenote kuanummer 1. De toegangsdeur van onze slaapkamer is op de Noordkant gericht, de venster op het Zuiden. Zou u mij wat nuttige tips kunnen bezorgen voor de herinrichting van onze slaapkamer? Er is n.l. nog een bijkomend probleem. Op de Zuidkant van onze woning (en dus zichtbaar vanuit onze slaapkamer) is er een hoogspanningslijn op +/- 100m. Deze lijn loopt van Zuidwest naar Noordoost. Kan ik de negatieve invloed hiervan verminderen of neutraliseren? Via bestudering van de bagua's van mijn echtgenote en mijzelf heb ik ontdekt dat als ik beide samenvoeg ik een volledige bagua bekom. Anders gezegd, mijn echtgenote heeft Noord, Oost, Zuidoost en Zuid en ikzelf heb Noordoost, Zuidwest, West en Noordwest. Beide samen geeft dit een volledige windroos. Zou dit een verklaring kunnen zijn dat we reeds samen 22 jaar gelukkig gehuwd zijn? Ik hoop U met al deze vragen niet te veel te belasten en indien mogelijk had ik graag van U een antwoord ontvangen. Alvast mijn hartelijke dank.
Antwoord: 

Bedankt voor de complimenten over mijn site. Even de antwoorden op uw vragen: Jullie hebben beide verschillende hoeken die geschikt zijn voor jullie. Dat is altijd lastig. Eén van jullie moet dus in de verkeerde richting liggen. Eén ding is duidelijk: ga niet met het hoofd bij het raam liggen, dus het Zuiden en ook niet bij de ingang van de deur op het Noorden. Dat is nog slechter dan in de verkeerde richting liggen. Er blijft dus alleen nog voor het slapen twee slaaprichtingen over, het Westen en het Oosten. Het Westen zal beter zijn dan het Oosten, omdat bij kuanummer 7 dit nog de vierde beste richting is en voor kuanummer 1 de minst slechte richting met minder kansen op slechte chi. Zou u het Oosten kiezen, dan is dit voor kuanummer 1 de tweede beste richting, maar voor kuanummer 7 de allerslechtste richting, dus dat is niet aan te raden. Het is ook niet erg dat u beide tot de verschillende groepen behoren, immers u vult elkaar dan uitstekend aan. Verder moet u ervoor zorgen dat degene die in de slechte richting gaat slapen wel overdag zijn of haar energie oplaadt door in de goede richting te kijken tijdens het eten, werken en zitten. Dat compenseert de slechte energie van de slaaprichting. De andere vraag over de hoogspanningslijn is vrij moeilijk. Mijn beste advies zou zijn: verhuizen, maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Probeer zoveel mogelijk goede energie te verkrijgen door feng shui zo goed mogelijk voor het hele huis en tuin toe te passen. Misschien zou u iets reflecterends kunnen plaatsen op het dak, die de energie afbuigt, zoals een spiegeltje, of aan de muur, gericht op de spanningslijn. Verlichting dat omhoog verlicht kan ook, maar dan zou de lamp de hele dag en nacht moeten branden. Dit zijn de enige methodes om het wat te verhelpen.      

Reactie:

hartelijk dank voor het antwoord, ik zal zeker uw bevindingen ter harte nemen en beproeven. Nogmaals hartelijk dank.

 

Vraag: 

Ik heb met veel plezier je website bekeken; mijn complimenten!! Heel duidelijk, heel leuk met alle voorbeelden geïllustreerd. Ik heb alleen een vraag over het gebruik van de bagua. Wij hebben een zogenaamde L-kamer; onze keuken is uitgebouwd waardoor ook de tuin L-vormig is. Hoe kan ik deze hoek activeren? Deze hoek valt bij ons in de carrièrehoek en de keuken, het uitgebouwde deel zou in de kennishoek vallen. Graag zou ik hier wat advies over willen.
Antwoord: 

Een ontbrekende hoek die in de tuin ligt moet geactiveerd worden met een lichtpunt. Plaats op de
uiterste punt van de hoek een lantaarn of grote verlichting zodat het lijkt dat het huis weer een vierkant geheel is. Zorg ook dat de tuin mooi aangelegd is in die hoek. Creëer op de carrièreplek vloeiende golven, bijvoorbeeld een golvende looppad, lage golvende beplanting of ronde voorwerpen. Blauwe tinten en zachte vormen versterken deze plek. Andere goede kleuren zijn wit, zilver en goud. Gebruik vriendelijke materialen en verlichting. Om deze hoek te versterken kunnen hier Waterelementen worden gebruikt, zoals een vijver of fontein. Ook objecten van het element Metaal zijn hier bijzonder geschikt, zoals een ijzeren zonnewijzer of een metalen windklokje. Houd deze plek zo netjes mogelijk, want rommel in deze hoek van uw tuin betekent ook een chaotische carrière. Veel succes!

 

Vraag: 

Ook ik ben onder de indruk van de mooie site en de vele informatie. Ik sta nog aan het begin van het ontdekken van alles wat te maken heeft met Feng Shui. Ik heb een vraag die mensen die al veel ervaring hebben met deze materie vast weten, maar ik nog niet. Ik ben bezig om de slaapkamer van onze dochter op te knappen. Het is een zeer klein kamertje en dus moet het erg praktisch ingericht worden. De kamer ligt op het Zuiden, met de deur op het Noorden. Hoe moet het bed neergezet en beslapen worden voor het beste resultaat en wat zijn de kleuren die ik voor deze kamer goed kan gebruiken? Zijn er verder nog aandachtspunten die belangrijk zijn? Ik hoop dat ik antwoord krijg, zodat mijn dochter (11) een goede nachtrust kan krijgen. Mijn dochter Lienke is geboren op 13 maart 1991. Ze vindt het zelf erg interessant dat ik je dit vraag en ze wil nu zelf ook meer gaan opzoeken over Feng Shui. Ik heb al diverse boeken over Feng Shui van de bibliotheek gehaald, maar ik vind het wel een moeilijke materie, omdat er zoveel bij komt kijken. Niet alleen de windrichtingen, maar ook de elementen en dan dit weer koppelen. En dan ook nog van jezelf berekenen wat je bent. Toch wil ik me er meer in bekwamen, want het voelt voor mij als een zeer waardevolle manier van leven. 

Antwoord: 

Het pakuanummer van je dochter is 6. Dit getal behoort tot het Westen en daarmee behoort zij tot de Westelijke groep. Haar beste richtingen zijn West, Noordoost, Zuidwest en Noordwest. Voor het neerzetten van het bed is het slecht het bed tegenover de deur neer te zetten, dus het Zuiden. Het beste is het bed aan de Westelijke muur te plaatsen met de hoofdkant naar het Westen. Ze ligt dan in haar beste richting. Andere richting in haar slaapkamer zijn haar slechte richtingen en zijn niet aan te raden. Voor het kleurgebruik heb ik het volgende: de kleuren die voor het Zuiden het beste gebruikt kunnen worden zijn eigenlijk roodtinten (Vuur)of groentinten (Hout), omdat het een kamer op het Zuiden is, die staat voor het element Vuur en Hout Vuur stimuleert. Echter is uw dochter van het element Metaal (Westen). Vuur vernietigt Metaal en Hout wordt door Metaal vernietigd. Daarom kunnen deze kleuren beter beperkt gebruikt worden. Ik raad je aan om de kleuren te gebruiken die bij je dochter passen, zoals Metaalkleuren (grijs, wit, zilver en goud) en Aardetinten (bruin, beige, geeltinten). Voor de Noordelijke muur waar de deur zich bevindt kun je wit en/of grijstinten (Metaal) toepassen. Deze kleuren voeden de Noordelijke muur (Water) en passen tevens bij het element van je dochter. Voor de Oostelijke muur is het geschikter een blauwtint (Water)te nemen (Water stimuleert het Houtelement van het Oosten). Voor de muur op het Zuiden is het goed om een neutrale kleur te gebruiken, omdat roodtinten en groentinten niet zo goed zijn. De Westelijke muur kan het beste in Aardetinten (Aarde stimuleert Metaal) of in wit en/of grijstinten geverfd worden. Het kleurgebruik geldt niet alleen voor de muren, maar denk ook aan gordijnen en andere decoraties. De kleuren voor het dekbedovertrek kunnen het beste in Aardetinten of Metaaltinten zijn. De dessins kunnen het beste vierkant of ronde vormen zijn. Deze vormen kunnen ook toegepast worden voor decoraties. Voor het plaatsen van b.v. een bureau moet je erop letten dat je dochter nooit met haar rug naar een raam of deur zit. Ze moet in ieder geval kunnen zien wie er binnenloopt. Zet in de Noordoostelijk hoek van haar kamer een bergkristal neer voor haar leerprestaties. Deze steen bevordert het concentratievermogen.
Reactie:

Bij deze wil ik je heel hartelijk danken voor de uitgebreide informatie die je mij gestuurd hebt naar aanleiding van mijn vraag over de kamer van mijn dochter. In de boeken heb ik ook veel gevonden, maar vond het erg moeilijk om al die informatie tot een eensluidend advies te combineren. Er is zo veel waar rekening mee gehouden moet worden. Daarom ben ik zo blij dat je voor mij zo duidelijk advies gegeven hebt. Ik zal nu dus aan de slag met haar kamer.

Tweede reactie en verdere vragen met antwoorden:

Ik heb veel steun gehad aan je tips over de indeling en de kleuren voor de kamer van mijn dochter. Het is nu klaar en het ziet er heel mooi uit en (het belangrijkste) het voelt ook heel goed!!!!!!!!!!!!! Omdat ik mezelf verder wil ontwikkelen in Feng Shui, zodat ik zelf mijn huis en tuin beter kan aanpassen, ben ik veel boeken aan het lezen. Toch is het moeilijk. Ik hoop dat je een beetje licht op de zaak kunt kunt werpen voor mij, de basisregels duidelijk kunt maken zodat ik zelf de pakua en het magische vierkant goed kan gaan plaatsen. Ik wil dan zelf weer verder met onderzoeken, want volgens mij is dat het belangrijkste. Alvast heel veel dank voor het lezen van mijn mail en hopelijk kun je me iets verder op weg helpen dit bijster interessante gebied in!!!

Vraag: 

Allereerst, onze voordeur ligt op het Zuiden en de achterdeur op het Oosten. Ik heb dan begrepen dat onze Chi dus vanuit het Zuiden onze woning instroomt en dus de eigenschappen van de feniks heeft. Klopt dat? 
Antwoord: 

Dit klopt helemaal.
Vraag: 

Maar ik kwam ook ergens tegen dat de achterdeur van belang was. Is dat zo? Want wij zijn van plan hem te verplaatsen naar het Noorden.
Antwoord: 

Het enige wat belangrijk is, is dat het niet goed is de voordeur pal tegenover de achterdeur of een raam te hebben. Dan gaat de chi die binnenkomt er direct weer uit en krijgt het niet de kans om lekker door uw huis zachtjes te stromen. 

Vraag: 

Ik begrijp dat je de pakua gewoon zo moet leggen als een kompas, Noord naar Noord etc. Zo kan ik dan zien hoe de gebieden in ons huis verdeeld zijn en die activeren of beschermen en dergelijke. Verder begrijp ik dat ik voor elke kamer in de woning apart ook de pakua kan bepalen, door ook weer gewoon de kompas te hanteren. Door nu ook voor iedere persoon zijn/haar nummer uit te rekenen, kan ik elke slaapkamer heel persoonlijk inrichten. Voor zover snap ik het dus. Maar nu over het magische vierkant: moet ik dit combineren met de pakua of is dit gewoon een andere school binnen Feng Shui? 
Antwoord: 

Het magische vierkant is zeker een heel ander systeem. De windrichtingen kloppen wel, maar als je een bagua in een kamer toepast wordt de indeling inderdaad anders. Zelf pas ik altijd het kompas met de windrichtingen toe, omdat deze windrichtingen veel invloed hebben.  

Vraag: 

Toch behandelen de meeste boeken ze tegelijk en dat vind ik moeilijk. Ik dacht te hebben begrepen dat het de plaats van de voordeur was, de plek waar je de basis legt van het magische vierkant (de basis is toch de zijde van 8,1,6?). 
Antwoord: 

De basis van de bagua is voor elke ingang 8, 1 en 6.

Vraag: 

Hier kan ik op zich wel wat mee, maar dan opeens lees ik overal, dat ik bij elke kamer de basis opnieuw moet bepalen door bij elke kamer te kijken waar de toegangsdeur zit. Dan verschuift toch alles en komt dan toch helemaal in de war met de pakua? De legging van de pakua vind ik daarom veel logischer of zie ik iets over het hoofd? Dus voor mij is het nog onmogelijk om die twee te combineren. Hoe doe jij dat?
Antwoord: 

Voor het meeste succes van Feng shui doe ik het volgende. Voor het hele huis pas ik de pakua met de windrichtingen toe met behulp van het kompas. Voor de verschillende kamers pas ik beide toe, want dit geeft dubbel geluk. Met het toepassen van kleuren gebruik ik altijd de windrichtingen en hun bijbehorende elementen. Voor het toepassen van accessoires en gelukssymbolen pas ik beide theorieën toe. 

Vraag: 

Omdat we een serre gaan bouwen (voor meer ruimte, maar ook om een ontbrekend gebied zo bij ons huis te betrekken, moet ik mijn tuin herindelen. Heel leuk, want ik ben een tuinierfanaat. Meteen ook een leuke gelegenheid om in de tuin Feng Shui toe te passenDe pakua kan ik dan goed gebruiken, gewoon weer het kompas erbij, maar hoe zit het dan met het magische vierkant, hoe moet ik die dan neerleggen?
Antwoord: 

Bij een rijtjeswoning: vanuit de oprit naar de voordeur toe (8, 6 en 1 bij het begin van de oprit) en vanuit uw huis naar de achtertuin toe (8, 6 en 1 bij de uitgang van uw achterdeur, dus uw terras. U moet dus twee keer uw bagua gebruiken, zowel voor- als achtertuin. Bij een vrijstaand huis: het huis als het midden bekijken en daaromheen de bagua. Vanuit de oprit naar de voordeur naar de achtertuin. De getallen 8, 6 en 1 liggen bij het begin van de oprit. 

Vraag: 

Ik snap niet goed hoe dan de vier Hemelse dieren komen te liggen. Ik dacht gewoon dat de feniks in het Zuiden bleef, (in ons geval dus tegen het huis aan, want onze tuin ligt op het Noorden) maar ik lees nu dat ik dat moet omdraaien. Erg verwarrend.
Antwoord: 

Je moet het inderdaad omdraaien, want hier spreekt men over de vorm van het landschap die men nabootst met de vier Hemelse dieren. Dus bij jullie ligt de feniks achter, dus op het Noorden, het schildpad ligt voor, dus op het Zuiden, links van uw huis is de Groene Draak en rechts de Witte Tijger. U kijkt dan naar het Zuiden (de voorkant) en links van jou is dan de Draak. 

Derde reactie: 

Ik ben erg blij met de antwoorden die je me gestuurd hebt! Ik kan nu zelf weer een stapje verder met de goede basiskennis in mijn achterhoofd. Wel blijf ik het moeilijk vinden, maar dat is logisch natuurlijk. Ik ga eerst met de tuin bezig om die te verbeteren, omdat we een serre gaan laten bouwen. Daarna heb ik me voorgenomen om elk vertrek één voor één aan te pakken. Wel is het grappig om te merken dat ik intuïtief al veel dingen goed heb gedaan. Ik wens je heel veel succes bij alles wat je doet en misschien tot mails.

 

Vraag: 

Ik heb op internet diverse sites bezocht over Feng Shui en ben erg onder de indruk geraakt van de mogelijkheden. Vandaar dat ik nu u mail om te vragen of Feng shui iets voor mijn dochter kan betekenen. Ze is 13 jaar, 23 mei wordt ze 14. We denken dat ze dyslectie heeft, waar ze voor getest gaat worden. Ze heeft ontzettend moeite met het opslaan van woordjes (bij alle talen), het uitspreken van andere talen. Ook wiskunde is een probleem. Regels die ze uitgelegd krijgt, is ze meteen daarna weer vergeten. Het leren kost haar dus erg veel tijd, moeite maar ook veel verdriet. We steunen haar, maar kan de inrichting van haar slaapkamer of onze woonkamer haar hierbij ook ondersteunen, want we vinden het erg sneu voor haar dat haar schooltijd zo een strijd wordt. Gelukkig is ze een vrolijk ingesteld mens en vinden we heel veel andere zaken naast het leren ook erg belangrijk. Ze is een prachtmens! Misschien kunt u mij er een idee over geven.

Antwoord: 

Het pakuagetal van uw dochter is 4. Dit getal behoort tot het Oosten en daarmee behoort zij tot de Oostelijke groep. Haar beste kleuren zijn groen en blauwtinten. Pas deze kleuren eventueel toe in haar slaapkamer. Tevens zijn golvende vormen en rechthoeken haar beste vormen voor eventuele decoraties. Denk ook aan dekbedovertrekken, gordijnen e.d. voor wat betreft de kleuren en patronen. Haar beste richtingen zijn het Noorden, Zuiden, Oosten of het Zuidoosten. Een slaapkamer op het Zuiden vergroot haar gezondheid en mentorgeluk. Laat haar ook in één van haar goede richtingen slapen, dus met haar hoofd naar het Noorden, Zuiden e.d. Voor succes is het Noorden haar beste richting. Zet in de Noordoostelijke hoek van uw woonkamer en haar slaapkamer een bergkristal voor betere leerprestaties. Het verbetert haar concentratievermogen. Studeren kan ze het beste in het Zuidoosten van de woonkamer of slaapkamer doen om haar studieresultaten te vergroten. Voor een goede nachtrust en dus ook betere prestaties overdag moet ze alle stekkers uit de stopcontacten halen van audioapparatuur. Een eventuele televisie op haar slaapkamer dient afgedekt te worden met een doek om haar niet te storen tijdens haar nachtrust.

 

Vraag: 

Wat een schitterende en heldere site zeg, onze complimenten! Wij zijn erg geïnteresseerd in Feng Shui en zouden zonder maankalender graag ons Kuagetal willen berekenen. Weet jij hoe dit moet? Onze geboortedata zijn: Man is geboren op 07-03-1963. Vrouw is geboren op 20-02-1957. Wil jij ons helpen? Wij komen er niet uit. Ik hoop op een mailtje van je. Ga zo door met je site!

Antwoord: 

Man is geboren op 7 maart 1963. Tel de laatste 2 cijfers van het geboortejaar bij elkaar op: 6+3=9. Bij een man trekt men 9 af van 10. Dit is 1. Het kuagetal voor de man is 1. Vrouw is geboren op 20 februari 1957. Tel 5+7 op. Dit is 12 en om tot een enkel getal te komen moet men deze twee cijfers bij elkaar optellen: 1+2=3. Tel bij een vrouw hier 5 bij op. Dit is 8. Het kuagetal voor de vrouw is 8.

Reactie: 

Hartstikke bedankt voor de uitleg, wij zullen nog vaak jouw fantastische site bezoeken.

 

Vraag: 

Ik heb met veel interesse uw site bekeken, maar ik kom er niet goed uit wat betreft mijn Kuanummer. Ik ben geboren 28 december 1971. Moet ik nu van 1970 of 1971 uitgaan? Kan feng shui ook nog iets betekenen voor onvruchtbaarheid?

Antwoord: 

28 december 1971 valt nog in het jaar van 1971. U moet alleen naar het vorige jaar kijken als u in januari of 4 februari bent geboren. Dus in uw geval kijkt u naar 1971. Feng Shui is geen wondermiddel. Iemand die onvruchtbaar is kan daarom ook niet geholpen worden met Feng Shui.

 


 

 

Reacties:

Heel erg interessante pagina's, je blijft er in lezen. Ik raakte geïnteresseerd in dit onderwerp, omdat een gast in ons pension vroeg of ons huis met Feng Shui was ingericht, dus wilde ik er meer van weten. Aangezien ik in Hongarije woon, is het niet zo gemakkelijk om aan goede lectuur (in het Nederlands) te komen, dus is dit een uitkomst voor mij. Mijn complimenten! Vriendelijke groeten, Gyöngyi de Heij ( www.diofahaz.hu ).

 

Hartelijk dank voor de interessante informatie. De site is heel overzichtelijk en duidelijk. Je blijft gewoon doorlezen. Ik zal zeker terug op bezoek komen. Succes!!!! Els.

 

Wat een fantastische site, prachtig vormgegeven, duidelijk, overzichtelijk en last but not least gevuld met "echte" informatie. Een feestje is het om rond te neuzen. Bedankt en veel succes verder. Ik kom zeker vaak terug. Angelika Rang.

 

Good job on your site! Drew

 

Super site !! Heel uitgebreid !! Ik hoop dat ik ooit ook op dit niveau kom !!
Doe zo verder !! Ik zal deze site regelmatig checken. Groetjes Freya.

 

Echt een zeer boeiende site. Ik heb eerst eindeloos gezocht naar sites die buiten de betekenis en geschiedenis van Feng Shui ook nuttige Feng Shui regels hadden. Jouw site sprong er helemaal uit. Leila.

 

Gave site! Ik vind Feng Shui kei gaaf! CoolYa. Gaby.

 

mooie site. H. Saris
Ik was al een fan van je vorige site maar dit is het summum. Prachtig! Jannie.
Louisa, je hebt een prachtige website. Het is wel lang geleden dat ik eens wat heb laten horen. Met mij is alles goed. Er is wel veel veranderd bij ons thuis sinds we aan Feng Shui begonnen. Er is nog wel werk aan de winkel maar stilaan is het bijna klaar. Ik moet nog onze slaapkamer overschilderen en het toilet. Het hangt ook allemaal van onze tijd af. We hebben een druk leven, maar we voelen ons heel goed. Onze living en keuken vindt men erg mooi en een prachtige sfeer hebben. Nogmaals hartelijk dank Louisa. Heel vriendelijk groeten Diane.
Voor het eerst op het net en nu al zo'n fantastische site ontdekt. Ik zal zeker vaker je site bezoeken en wie weet ooit een consult aanvragen. Marja Sperna Weiland.
Wat een ontzettende leuke site heeft u op internet! En zoveel informatie! Lida Kuipers.

 

 

naar boven

 

 

 
Gastenboek

Schrijf in mijn gastenboek

 

Winkel

Boeken over Feng Shui

CD's

 

Overig

Publicaties

Awards

Webrings

Vragen en Reacties

 

 

U kunt hier online sieraden bestellen: Louisa's Design en andere merken sieraden

 

Links

Links

 

Aangesloten bij de Feng Shui Cirkel

 

FENG SHUI
professional

 

 

webdesign: Louisa Martin